Geçtiğimiz ay, kripto para piyasasında alım satım faaliyetlerinde bir artış gördük. ABD SEC, spot Ethereum ETF’lere yeşil ışık yaktı. Bu hamle, küresel kripto piyasası kapitalizasyonunu son 30 günde %13 oranında artırdı. Kripto analisti Abiodun Oladokun, son günlerde bazı altcoin’lerde alım baskısının arttığına dair işaretler olduğunu söylüyor. Bu bağlamda analist, önümüzdeki ay önemli büyüme potansiyeli olan 3 altcoin tespit etti.
Monero (XMR):Altcoin kritik bölgeyi geçmeye hazırlanıyor!
XMR, 142 dolardan el değiştiriyor. Basın saatine göre 50 günlük Üstel Hareketli Ortalamasına (EMA) yakın işlem görüyor. Bu da olası bir kırılma girişimine işaret ediyor. Bir varlığın fiyatı bu önemli hareketli ortalamaya yakın işlem gördüğünde ve bunun üzerine çıkma işaretleri gösterdiğinde, alım baskısının arttığını gösterir. Bu nedenle, ufukta bir boğa eğilimi mümkün.
Alım baskısındaki artışı teyit eden XMR’nin Hareketli Ortalama Yakınsama Iraksama (MACD) göstergesinden gelen okumalar, MACD çizgisinin (mavi) yakın zamanda sinyal çizgisinin (turuncu) üzerine çıktığını gösterdi. Bu gösterge, bir varlığın fiyat hareketinin arkasındaki momentumu ölçer. Ayrıca, potansiyel alım ve satım fırsatlarını belirler. MACD çizgisi sinyal çizgisinin üzerine çıktığında yükselişe geçer. Bu da gücün satıcılardan alıcılara doğru olası bir kaymasına işaret eder. Bu momentum korunursa, altcoin fiyatının 152,25 dolardaki direncin yatay çizgisinin üst kanalının üzerine çıkması mümkün. Ancak, satış aktivitesi piyasaya geri dönerse token’in 110 dolarlık desteğe doğru kayması olası.
Kaspa (KAS): Token likiditesi artıyor, artış kapıda!
KAS, piyasasına sermaye girişinde istikrarlı bir artış gördü. Bu durumu, yükselen Chaikin Para Akışından (CMF) anlıyoruz. Bu gösterge, token’ın fiyat hareketinin arkasındaki alım ve satım baskısını ölçer. Dolayısıyla bu göstergenin değerindeki kademeli artış, söz konusu varlık için satın alma baskısında istikrarlı bir artış olduğunu gösteriyor. Bu yazı sırasında, KAS’ın CMF’si yükseliş trendindeydi ve merkez çizgileri üzerinde duruyordu.
KAS’ın Para Akışı Endeksi (MFI) 68,37 değerini alarak alım baskısındaki artışı teyit etti. Bir varlığın alım ve satımını da izleyen bu göstergenin değeri, KAS’a yönelik talebin istikrarlı bir şekilde arttığına işaret etti. Bu talep devam ederse, KAS’ın 0,13 doların üzerine çıkarak 0,144 dolardan işlem görmesi mümkün. Ancak, alıcıların tükenmesi ve altcoin talebinin düşmesi halinde ayıların fiyatı 0,12 dolara kadar düşürmesi olası.
Decentraland (MANA): Altcoin boğaları devralma girişiminde
Haftalık grafikte MANA şu anda 8 Nisan’dan bu yana içinde seyrettiği yatay kanalın üst çizgisine yakın işlem görüyor. Bir varlık uzun bir süre boyunca bir aralık içinde konsolide olduğunda yatay bir kanal oluşur. Bu durum, alış ve satış baskıları arasındaki göreceli denge fiyatın her iki yönde de güçlü bir eğilim göstermesini engellediğinde gerçekleşir. Bu kanalın üst çizgisi direnç oluştururken, alt çizgisi destek oluşturur. MANA’nın Yönlü Hareket Endeksi (DMI) okumaları, pozitif yönlü endeksi (yeşil) negatif endeksinin (kırmızı) üzerinde olacak şekilde alım baskısında bir artışa işaret ediyor.
Bu göstergeyi traderlar, bir varlığın trend yönünü ve bu trendin gücünü değerlendirmek için kullanır. Pozitif yönlü endeksi negatif endeksinin üzerinde olduğunda, boğalar kontrolde olur. Böylece, potansiyel olarak fiyatı daha yükseğe iterler. Boğalar etkili olmaya devam ederse altcoin fiyatını 0,47 dolara çıkarmaları mümkün. Ancak, ayılar kontrolü yeniden ele geçirirse, MANA’nın 0,41 dolara kadar düşmesi olası.